Rejser med dyr

Chipmærkning

Dit dyr skal være chipmærket, hvis du vil have det med over grænsen. Tatovering er ikke nok.

Pas

Ved rejser uden for Danmark, skal dit dyr være udstyret med et EU-pas til selskabsdyr. Dette pas udfærdiges af en autoriseret dyrlæge. Dyrlægen registrerer relevante vaccinationer, eventuelle blodprøvesvar og behandlinger mod bændelorm/flåt i passet.

Nyt pasformat fra den 29. december 2014

​​​Fra den 29. december 2014 kommer der et nyt pasformat. Det ligner til forveksling den gamle pastype, men der er tilføjet nogle nye tiltag. Fx skal ejer underskrive for sine kontaktoplysninger. Desuden skal dyrlægen nu udfylde en udstedelsesside. Endelig er der indsat en folie, som skal dække siden om dyrets id-mærkning. Dette tiltag er indsat for at undgå, at der kan snydes med passet ved at ændre oplysningerne om id-mærkningen.

Har dit kæledyr allerede et pas?

Hvis dit kæledyr allerede har et EU pas til selskabsdyr, behøver du ikke at få lavet et nyt pas. Det gamle pas, som dit dyr har, vil også være gyldigt fra 29. december 2014. Passet kan anvendes hele dyrets levetid, eller indtil der ikke længere er plads til at skrive informationer ind i det.

Skal siden med oplysning om dyrets id-mærkning også lamineres, som det bliver det i det nye pas?

Nej, det skal det ikke.

Rabiesvaccination

Vaccination mod rabies er et krav hvis du skal krydse grænser. Det skal være gjort mindst tre uger før indrejse til et andet EU-land.

Der kan være mange flere regler, du skal kende, hvis du vil have dit dyr med ud at rejse. Du kan sætte dig fyldestgørende ind i emnet på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Rejse med hund:
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/S%C3%A5dan-rejser-du-med-din-hund.aspx?Indgang=Dyr&Indgangsemne=Rejse+med+k%c3%a6ledyr&

Rejse med kat:
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/S%C3%A5dan-rejser-du-med-din-kat.aspx?Indgang=Dyr&Indgangsemne=Rejse+med+k%c3%a6ledyr&

Rejse med kanin:
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/S%C3%A5dan-rejser-du-med-din-kanin-eller-gnaver.aspx?Indgang=Dyr&Indgangsemne=Rejse+med+k%c3%a6ledyr&

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os